Kunnen hotelservicerobots de horeca helpen na COVID-19?

Jul 29, 2020

Een nieuwe onderzoek werpt een blik op hoe servicerobots in hotels kunnen helpen het leiderschap te herdefiniëren en de horeca te stimuleren. De studie door academici aan de Universiteit van Surrey en de MODUL Universiteit Wenen richt zich op hoe HR-experts.

Het onderzoek omvatte het spreken met 19 HR-experts van hotels om de belangrijkste trends en grote uitdagingen te identificeren die de komende tien jaar naar voren zullen komen en hoe leiders moeten omgaan met de uitdagingen die worden veroorzaakt door servicerobottechnologieën.

De resultaten toonden aan dat terwijl verwacht wordt dat servicerobots de efficiëntie en productiviteit van hotelactiviteiten zullen verhogen, ze ook uitdagingen kunnen opleveren zoals hoge kosten, tekorten aan vaardigheden en aanzienlijke veranderingen in de organisatiestructuur en cultuur van hotels. Daarom zullen de verwachte toepassingen en integratie van robottechnologie van toekomstige leiders vereisen dat ze zorgvuldig de balans tussen de rollen van servicerobots en menselijke werknemers in de gastervaring overwegen en een werkomgeving koesteren die openheid en verandering omarmt.

Het project eindigde in maart 2020, net toen COVID-19 uitbrak en omdat het virus niet-essentiële reizen onmogelijk maakte, voelen de meeste hotels over de hele wereld een catastrofale economische impact. Er is nu nog meer belangstelling voor het ontwikkelen van innovatieve manieren om servicerobots in alle economische sectoren in te zetten om menselijke interactie te beperken. Gezien de huidige pandemie moeten veel industrieën processen en systemen opnieuw uitvinden om het hoofd te bieden aan een nieuwe geïsoleerde manier van leven. Robotachtige interactie in hotels zou meer sociaal gedistilleerde bedrijfsmodellen mogelijk kunnen maken, zodat sommige hotels veiliger en sneller kunnen worden heropend en hersteld.

De toepassing van servicerobots in de hotelindustrie neemt toe. Met als extra factor de noodzaak om potentiële gasten ervan te verzekeren dat hun verblijf compatibel zal zijn met geminimaliseerd sociaal contact en menselijke interactie, kan dit proces worden versneld. Tijdens de sluitingsperiode is het waarschijnlijk dat hotelmanagers een ‘nieuwe start’ zullen plannen naar de herstel- en wederopbouwperiode nadat de beperkingen op het sociaal isolement zijn opgeheven en er wordt voorspeld dat dit een positieve stimulans zal zijn voor de adoptie van servicerobots.

Dit is het eerste type onderzoek dat gastvrijheid leiderschap en human resource management onderzoekt in de context van gerobotiseerde hotels en in een tijd waarin hotels dit het meest nodig lijken te hebben. Vooruitstrevende bedrijven die proactief voorbereid zijn op de introductie van deze opwindende nieuwe technologieën zullen op lange termijn profiteren. “

Verslagbron: Materiaal van University of Surrey. Opmerking: inhoud bewerkt voor stijl en lengte.