Zes vragen die je moet stellen bij het uitvoeren van een technologie-audit

Mar 25, 2022

Technologie speelt een cruciale rol in elke organisatie. Maar wanneer heb je voor het laatst een technologie-audit uitgevoerd?

Een technologie-audit is jouw kans om een ​​stap terug te doen en te kijken naar hoe jouw werkt en de technologie die jij gebruikt. Gedurende dit proces kun je patronen en potentiële problemen identificeren om de workflows en technologiesysteem te verbeteren.

Stel jezelf bij het uitvoeren van een technologie-audit de volgende zes vragen:

Wat zijn de technologische pijnpunten? Identificeer taken of processen die frustrerend of moeilijk zijn. 

Wat maakt medewerkers gefrustreerd? Zoek naar plaatsen waar technologie de werknemerservaring schaadt. Dit kan zijn dat je steeds dezelfde documenten moet invullen, moeite hebt om met je team te communiceren of moeite hebt om de juiste informatie te vinden. 

Waar worstel je het meest mee? Identificeer delen van het werk die moeilijk zijn vanwege een gebrek aan technologie of de verkeerde technologie. 

Waar zitten de knelpunten? Zoek naar processen die niet effectief zijn of verbeterd kunnen worden. Vaak hebben deze knelpunten te maken met technologie of kunnen ze worden opgelost door technologie. Knelpunten kunnen het verzenden van papieren dossiers door het kantoor zijn om handtekeningen te verzamelen of het heen en weer e-mailen van grote bestanden. Zoek naar gebieden waar dingen steeds langzamer gaan en waar technologie het proces kan versnellen.

Welke processen of taken kunnen worden geautomatiseerd? Nadat je de uitdagingen hebt bekeken, ga je op zoek naar de plaatsen waar technologie je huidige werk kan aanvullen en ondersteunen.

Waar kan technologie worden gebruikt om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren? Identificeer plaatsen waar technologie uw systemen en processen kan verbeteren. Dit kan het gebruik van digitale samenwerkingstools zijn om projecten voor te blijven of het automatiseren van gegevensinvoer om repetitieve taken te elimineren. 

Door regelmatig een technologie-audit uit te voeren, zorg je ervoor dat jouw organisatie soepel en efficiënt draait. Het draait allemaal om de controle over de technologie te houden in plaats van de technologie die jou controleert.

Artikel door door Jacob Morgan, Gepubliceerd met zijn goedvinden.


Connect ondersteunt en bevordert de creatie en verspreiding wetenschappelijke kennis en onderzoek door samenwerking met bibliotheken, uitgevers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en wetenschappers.
Wens jij ons werk te ondersteunen?
Inzendingen voor publicatie: info@connect.sr
Adverteren
: Click hier