Boston Dynamics zet Robothond in fabriek in

Sep 20, 2021

De robot zal helpen bij het detecteren van risico’s en het waarborgen van de veiligheid van mensen op industriële locaties.

Roboticabedrijf Boston Dynamics heeft aangekondigd dat het vrijdag is gestart met een pilotprogramma voor een robotwaakhond.

De waakhond staat bekend als Spot en is technisch bekend als een “Factory Safety Service Robot”, volgens een persbericht van Hyundai , dat Boston Dynamics in juni 2021 overnam. De autofabrikant zegt dat de robot is begonnen met werken in een Kia-fabriek in Zuid-Korea.  

De Factory Safety Service Robot is het eerste samenwerkingsproject met Boston Dynamics. De robot zal helpen om risico’s te detecteren en de veiligheid van mensen op industriële locaties te waarborgen.

Spot zal worden uitgerust met een aantal verschillende hulpmiddelen om de fabrieken van Hyundai veilig te houden. Dit omvat een geïntegreerde thermische camera en een 3D LIDAR-sensor om mensen eromheen te detecteren, evenals mogelijke brandgevaar. Het zal ook alarmen kunnen sturen naar fabrieksmanagers als het een gevaar detecteert. Spot kan op afstand worden bestuurd en kan ook autonoom bewegen, waardoor hij nachtpatrouilles kan uitvoeren met of zonder een handler. 

Het is belangrijk op te merken dat de servicevoorwaarden van Boston Dynamic strikt verbieden dat hun robothond wordt gebruikt om een persoon of dier te schaden of te intimideren, als wapen of om een ​​wapen in te schakelen.

Connect ondersteunt en bevordert de creatie en verspreiding wetenschappelijke kennis en onderzoek door samenwerking met bibliotheken, uitgevers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en wetenschappers.
Wens jij ons werk te ondersteunen?
Inzendingen voor publicatie: info@connect.sr
Adverteren
: Click hier