Drishti Boeddha (15 jaar) werkt aan Robocleaner

Sep 8, 2021

Drishti Boeddha (15 jaar) werd enkele jaren terug deel van Codettes, omdat zij vindt dat vrouwen zich meer met technologie moeten bezighouden om weg te komen van de stereotypen van vrouwen in ICT. Nu bijna aan het eind van haar traject als Codette, werkt Drishti aan Robocleaner, een robotgestuurde stofzuiger die met je telefoon kan worden bestuurd. De app op de telefoon wordt gebruikt om de stofzuiger door het huis te laten rijden, net als een rover. Haar eindproject zou als product door een ieder kunnen worden gebruikt om een huis schoon te maken, vooral kinderen die hun klusjes spelenderwijs willen doen. 

Geleerde vaardigheden
Drishti leerde 10 technische vaardigheden tijdens haar traject in de bootcamp van de IoT Lab. Tijdens haar programma leerde ze onder andere over projectmanagement, waarbij ze leerde om haar documentatie naar gitlab te uploaden, hetzij online via de gitlab-website zelf, hetzij lokaal naar github-desktop. Daarna leerde ze videoproductie waarin ze leerde haar eigen video’s te bewerken, inclusief het wegsnijden van nutteloze delen van haar video’s, het verwijderen van de achtergrond van video’s en het toevoegen van haar eigen aangepaste achtergrond via een groen scherm of het toevoegen van effecten aan de video’s.

Embedded programming is het elektronische deel van haar reis in de arduino-software. Ze leerde coderen om te werken met motoren zoals de gelijkstroommotor, stappenmotor, draadweerstanden en microcontrollers zoals de arduino uno en de arduino nano. Ze leerde zelfs werken met een microprocessor, de esp32. Drishti maakte ook haar business model canvas waarin ze uitlegde voor wie haar afstudeerproject is, hoe efficiënt het is, de waarde van haar project, hoe ze haar klanten zal bereiken enz.

De leuke en complexe onderdelen
Haar favoriete onderdeel is computer aided design, waarbij ze de buitenkant van haar project maakte in tinkercad, een website waarmee studenten digitale 3D-ontwerpen kunnen maken. De reden waarom computerondersteund ontwerpen haar favoriete onderdeel is, is omdat het haar  in staat stelt om met haar eigen creativiteit te werken.

“Het meest complexe deel van mijn traject is het programmeren van interfaces en applicaties. Ik gebruik de Raspberry Pi om een ​​website te maken met een HTML-bestand. Via de website heb ik ook geleerd om microcontrollers aan te sluiten. Dat was een zwaar traject in computerondersteund ontwerpen en vervaardigen”, vertelt Drishti heel opgelucht.Het meest bevredigende deel van haar programma is wanneer de 3D-printer alle lagen afdrukt. Ze importeerde haar ontwerp ofwel gemaakt in tinkercad of openscad in de cura-software die wordt gebruikt om de parameters voor de delta pod uit te voeren, in dit geval de 3D-printer die ze gebruikte.

Hackathon
“Een van de coolste onderdelen van mijn traject is de elektronica productie en het ontwerp waarbij ik de software keycap gebruik om een ​​schema voor een elektronische schakeling te ontwerpen. Mijn favoriete groepsopdracht is de Hackathon. Ik heb nog nooit een betere co-working ervaring gehad in mijn leven. De hackathon heeft me geleerd dat succes draait om teamwork en geen houding ten opzichte van de coaches. Geschat wordt dat de wereldwijde landbouw in 2050 met 17% zal verminderen. Dus de Girl Code, het team waarin ik zat, zorgde voor een oplossing met de naam Farm Buddies. Farm Buddies bestaan ​​uit een sensor knooppunt dat het actuator knooppunt detecteert en activeert om de waterpomp, de ventilator of de meststof in te schakelen. En ons harde werk werd beloond met het winnen van de eerste prijs in de Hackathon”, vertelt Drishti.

Robocleaner
Haar laatste project heet Robocleaner, een bluetooth bestuurbare stofzuiger ontworpen voor diegenen die hun huis willen schoonmaken met een beetje positieve energie. “Voel je je wel eens zo lui of uitgeput of heb je last van rugpijn waardoor je niet kunt schoonmaken? En je zou willen dat je je stofzuiger gewoon zelf kon bedienen? Robocleaner zou de oplossing kunnen zijn. Robocleaner is een via Bluetooth bestuurbare stofzuiger die met je telefoon kan worden bediend. Ik gebruik een arduino nano als mijn microcontroller” , deelt Drishti mee. Drishti codeerde het technisch deel van haar project in de Arduino-software. Ze ontwierp haar ventilator en zuignap in tinkercad en ontwierp haar behuizing in openscad. Ze heeft ook haar ventilator en de zuignap 3D geprint en de stofzuiger kunnen worden bediend via de bluetooth-software. De app op de telefoon wordt gebruikt om de stofzuiger door het huis te laten rijden, net als een rover.

Connect ondersteunt en bevordert de creatie en verspreiding wetenschappelijke kennis en onderzoek door samenwerking met bibliotheken, uitgevers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en wetenschappers.
Wens jij ons werk te ondersteunen?
Inzendingen voor publicatie: info@connect.sr
Adverteren
: Click hier