Alternatieve applicatie voor mensen die zich alleen of geïsoleerd voelen tijdens de pandemie

Aug 5, 2021

De COVID-19 pandemie, met daarbij de constante eis van fysieke afstand en de vele Lock down momenten, heeft een enorme verandering gebracht in de manier waarop wij als mensen met elkaar interacteren. Deze wereld verandering heeft de behoefte aan andere manieren van sociaal contact alleen maar versterkt. En daarbij een extra ‘boost’ gegeven aan de reeds snel groeiende technologische ontwikkelingen. Een van deze ontwikkelingen is Social media waarbij gebruikers zelfs ontwikkeld informatie (audio, tekst, video, multimedia) kunnen delen en met elkaar kunnen communiceren. Social media heeft de manier veranderd waarop mensen geïnformeerd blijven, producten en diensten kunnen vergelijken en aanschaffen en contact houden met familie en vrienden. Het is een van de manieren die in deze tijd veel meer wordt gebruikt om sociale connecties instant te houden en te versterken. Echter schiet de technologie op een aantal gebieden nog tekort. Een van deze is het ontbreken van de dynamiek die ontstaat bij een fysieke ontmoeting met een willekeurig persoon.

Behoefte
Op basis van deze behoefte is er door Martin Menso in het kader van zijn Executive Masters in Business Administration Programma aan de Quantic School of Business and Technology een plan uitgezet voor het ontwikkelen van een mobiele applicatie dat gepersonaliseerde sociale interacties aanmoedigt op basis van persoonlijke interesses. Deze nieuwe applicatie maakt gebruik van een algoritme dat gebruikers paart op basis van huidige persoonlijke interesse, historische conversatie gegevens en persoonlijk profiel. Het gaat om live conversaties tussen 2 tot 4 mensen over vooraf gekozen, bij de tijdse en relevante onderwerpen.

Algoritme
In eerste instantie worden gebruikers uitgenodigd om een profiel aan te maken met enkele persoonlijke gegevens. Deze gegevens zullen door het algoritme worden gebruikt om gebruikers een betere ervaring te bieden tijdens de app-navigatie en ze te koppelen met andere gebruikers die het beste bij ze passen. Daarna worden gebruikers naar een onderwerp dashboard gebracht waar ze kunnen kiezen uit verschillende interesses, zoals sport, tv-programma’s, games, enzovoort. Onder elk van deze opties kunnen ze ook en specifiekere keus maken met betrekking tot de onderwerpen die ze hebben gekozen (bijvoorbeeld basketbal onder Sport-onderwerp of Game of Thrones onder tv-showonderwerp).

Communiceren
Vervolgens zal het algoritme informatie halen uit nieuwsplatforms en andere sociale mediaplatforms om een op maat gemaakt nieuws dashboard te presenteren aan de gebruiker met de verschillende onderwerpen. Gebruikers kunnen dan een onderwerp kiezen dat ze het leukst vinden en zien direct het aantal gebruikers die geïnteresseerd zijn in het gekozen onderwerp en die beschikbaar zijn voor een conversatie. Vervolgens kunnen zij dan ervoor kiezen om te communiceren met deze gebruikers (maximaal 4 in een chat) die willekeurig zijn geselecteerd door het algoritme. Na de chat ervaring kunnen gebruikers het gesprek beoordelen en daarmee bijdragen aan de algoritme database om de onderwerpen en nieuwe ervaringen beter aan hen aan te bevelen.

Alternatief
Deze applicatie is een alternatief voor mensen die zich alleen of geïsoleerd voelen en die behoefte hebben aan een willekeurige conversatie en gesprekspartner in een veilige en privé omgeving aangeboden door deze applicatie. Het streven is om het effect van sociaal isolement te minimaliseren door gepersonaliseerde sociale interacties wereldwijd aan te moedigen via een virtueel platform dat willekeurig mensen verbindt op basis van gekozen onderwerpen en bij de tijdse en relevante interesses. Ben jij ook een van de potentiële gebruikers voor deze nieuwe vorm van virtueel sociaal contact Martin Menso.

Connect ondersteunt en bevordert de creatie en verspreiding wetenschappelijke kennis en onderzoek door samenwerking met bibliotheken, uitgevers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en wetenschappers.
Wens jij ons werk te ondersteunen?
Inzendingen voor publicatie: info@connect.sr
Adverteren
: Click hier