Disha (13 jaar) werkt aan IoT oplossing voor efficiënter en veilig geproduceerde voedsel

Jul 21, 2021

Disha Boeddha (13 jaar) is al een poos bezig met de link tussen technologie en efficiënte productie van voeding van betere kwaliteit. Zij is momenteel student op de Christian Liberty Academy en participant in de Codettes Bootcamp.

Disha werkt aan Smart Nature, een Internet of Things gebaseerde landbouwproject. Omdat de wereldbevolking toeneemt, is er volgens Disha behoefte aan efficiënter geproduceerd voedsel, waarbij de gewassen van zeer goede kwaliteit zijn, instede van wat naar haar inzien nu het geval is. Dit kan volgens haar worden bereikt door Smart Nature te gebruiken. Zowel grote als kleine boeren moeten met deze technologie een toepassing kunnen vinden in de productie. 

“De reden waarom ik lid werd van de Codettes was omdat ik technologie altijd interessant vond, en dit was een enorme kans voor mij om dieper in technologie te duiken. Dit vooral omdat we nu en in de toekomst veel meer met technologie zullen werken dan nu het geval is”, vertelt Disha aan Connect. 

Smart Nature bestaat uit 2 knooppunten, het sensor node (netwerk knooppunt) en het actuator node. Het sensor node neemt informatie waar van planten (bodemgesteldheid, zoutgehalte, temperatuur, vochtigheid, water, lichtintensiteit). Deze stuurt de informatie naar het actuator node dat de informatie online op een dashboard plaatst. Zo kun je vanaf je mobiel of computer je planten in de gaten houden. Smart Nature geeft een beter zicht op het welzijn van planten en helpt ervoor te zorgen dat de boer plantgewassen van hoge kwaliteit produceert. Haar prototype staat inmiddels klaar. 

Connect ondersteunt en bevordert de creatie en verspreiding wetenschappelijke kennis en onderzoek door samenwerking met bibliotheken, uitgevers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en wetenschappers.
Wens jij ons werk te ondersteunen?
Inzendingen voor publicatie: info@connect.sr
Adverteren
: Click hier