15 jarige Varun werkt aan Magazijnrobot

Jul 1, 2021

De Covid-19 pandemie heeft voor heel wat ongeregeldheden gezorgd in de wereld. Deze pandemie zorgt ervoor dat vooral samenscholing op de werkplek niet meer hetzelfde is als voorheen. Dit heeft ook invloed op werkzaamheden in magazijnen. Connect heeft het eerder al gehad over rovers en magazijn bots die de magazijn wereld aan het veranderen zijn. Echter blijkt dit niet alleen een buitenlandse trend te zijn. Ook in Suriname zijn er tech-individuen die zich bezig houden met dit soort ontwikkelingen.

De 15 jarige Innostarter Varun Brahmadin heeft de moeilijkheden rond werken in een magazijn gezien en begon met het denken aan oplossingen. In gesprek met Connect vertelt Varun dat het idee om hieraan te beginnen kwam uit voorbeelden van rovers/robots die worden ingezet in de magazijnen van Amazon. Ook zijn vader, die bij de Korps Politie Suriname werkt als ICT’er, inspireert hem om meer te doen in ICT. Varun is nu deelnemer in de Codettes Innostarter 2021 class B, van de IotlabSu.

Begeleider Julie Sundar legt uit dat in het kader van de Innostarter studenten moeten werken aan het programmeren van een mobilerover. In Varun’s geval moet de rijdende rover een extra feature hebben. De extra feature waar Varun nu aan werkt is een robotarm die ingezet kan worden bij magazijninventaris en het verplaatsen en organiseren van producten in de magazijn.

Momenteel is Varun nog in de startfase van zijn project. Er wordt nog gewerkt aan het bouwen van elektronica en het coderen. In het Innostarter programma krijgen de deelnemers een basis mee voor het coderen. Van hieruit kunnen zij zelf uitbreiden tot zeer geavanceerde oplossingen. Julie geeft aan dat het doel met studenten als Varun is om hun eigen limieten te overstijgen, zeker de complexiteit van wat men doet in acht nemend. Alle studenten in de groep waar Varun in deelneemt moeten werken aan een rover die bestuurd kan worden middels Bluethooth of een ultrasonic distance sensor. 

Varun is zich bewust van de uitdagingen waar hij mee geconfronteerd zal worden. “Ik ben bezig met dingen die ik nooit heb gedaan. Uitdagingen zullen komen. Fouten zullen we maken” zegt Varun. Hij is daarom verheugd terug te kunnen vallen op ondersteuning van zijn groep en Julie als begeleider. 

De next levels voor Varun zijn best wel interessant. Daar zal hij kunnen werken aan projecten met heavy duty motoren en de integratie van Artificial Intelligence. 

Bekijk deze video: In gesprek met Varun en Julie

Connect ondersteunt en bevordert de creatie en verspreiding wetenschappelijke kennis en onderzoek door samenwerking met bibliotheken, uitgevers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en wetenschappers.
Wens jij ons werk te ondersteunen?
Inzendingen voor publicatie: info@connect.sr
Adverteren
: Click hier