Ontwerp IoT oplossing voor online Furniture Shopping

Jun 23, 2021

Faith Pherai, 20 jaartjes jong en student Infrastructuur Bouwkunde aan de Polytechnic College Suriname meent dat Suriname op het gebied van online furniture shopping verder ontwikkeld kan worden. Met haar project genaamd LINOLA heeft Faith een IoT- oplossing (Internet of Things) kunnen vinden voor iets dat een relatie heeft met haar studie, namelijk het inrichten van een ruimte. Faith heeft haar project ontwikkelt als deelnemer aan de Codettes Bootcamp. LINOLA is een prototype ontwikkeld als final project gedurende haar Codettes Bootcamp opleiding.

LINOLA
LINOLA is een 3D-lasermeubelscanner en website. Het scanned meubels en laad de file op naar een cloudopslag. Door de AR-software en de camera van een telefoon te gebruiken, kun je het gescande object in elk deel van je huis plaatsen om te zien of de maatvoering klopt en of het past bij de esthetisiteit.

Meubelzaken in Suriname bijvoorbeeld kunnen deze 3D-scanner gebruiken om de door hen verkochte goederen te scannen en op hun website te plaatsen. De consument kan de website bezoeken en een bankstel of ander meubilair kiezen die past bij de esthetisiteit van zijn/haar huis.

De marker (een QR-code die door het AR-software wordt herkend en het object zal daarop staan), wordt eerst uitgeprint en geplaatst op de plek waar het meubilair moet zijn (voor alle objecten in de winkel is de marker hetzelfde, je hoeft er dus maar 1 van uit te printen.)

Elk object heeft zijn eigen QR-code. De consument zal dan eerst met de telefooncamera de QR-code van het gekozen object scannen. De AR-software wordt hier dan geopend en de camera kan dan gericht worden op de uitgeprinte marker. Het object zal dan hierop te zien zijn. LINOLA kan ook gebruikt worden door interieurdesigners die een kamer/huis moeten inrichten en de klant dan plaatselijk een idee kunnen geven hoe het eruit zal zien.

Waar begon het?
In 2019 hoorde Fatih van een van haar vriendinnen over de Codettes Bootcamp en de IoTlab. Bootcamps zijn programma’s waarin studenten in korte tijd leren over ideeën opbouwen, bedrijfsplanning, computerprogrammering en idee-pitching. De deelnemers worden getraind om deel te nemen aan evenementen zoals op thema’s gebaseerde Hackathons & HackOmation-wedstrijden die jaarlijks worden georganiseerd.

Faith houd van uitdagingen en besloot daarom mee te doen. “Dit omdat ik ook weet dat vrouwen in staat zijn om ingezet te worden in een grote werk range, zolang ze in zichzelf geloven. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn en met de codettes dames heb ik uitdagingen mogen aangaan waarop ik creatieve oplossingen heb mogen vinden met positieve resultaten”, vertelt Faith aan Connect.

Inspiratie
“Mijn vader heeft zijn eigen meubels gemaakt. Mijn oom is ingenieur en maakt bouwtekeningen van schepen. Mijn opa was automonteur en mijn andere opa was Computer Hardware and telecommunications instructor. Dit heeft mij geïnspireerd om meer te willen weten over de technologie en de veranderingen die het met zich meebrengt. Immers, de technologie staat niet stil. Het feit dat er heden meer vrouwen in deze technische wereld zijn inspireert mij ook om mij in te zetten en mij verder te scholen op dit gebied” vertelt Faith.

Er zijn meer ideeën waar Faith aan wil werken. De meeste hebben te maken met het recyclen van huishoudelijk afval, maar ook voor het bouwen met efficiënte bouwmaterialen, kijkend naar de omgeving, om zo onze CO2 footprint op aarde te verkleinen.

Connect ondersteunt en bevordert de creatie en verspreiding wetenschappelijke kennis en onderzoek door samenwerking met bibliotheken, uitgevers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en wetenschappers.
Wens jij ons werk te ondersteunen?
Inzendingen voor publicatie: info@connect.sr
Adverteren
: Click hier