IoT Prototype Developer Werkt aan Betaalbare Smart Video Deurbel

Jun 9, 2021

Een bel bij de deur kan een gevoel van verwachting, spanning, geheimzinnigheid, gevaar of zelfs intrigue opwekken. Internet of Things (IoT) is een bijkomend voordeel op dit gebied dat in geval van nood handig kan uitpakken. Veel werkt nu met moderne technologie. We willen ons huis of onze huizen slim maken. Zo ook tracht Devika Mahabir, een 24 jarige IoT Prototype Developer. Zij werkt momenteel aan een product genaamd Scleraya, een betaalbare smart video deurbel met webgebaseerde applets. 

Video deurbellen zijn volgens Devika een venster op de buitenwereld. Als wij het hebben over Smart Home’s denken mensen meestal direct aan slimme verlichting etc. Een eenvoudig stuk huis infrastructuur krijgt plots veel meer mogelijkheden als je het aansluit op een thuisnetwerk. “Soms zit je in je kamer, ben je bezig te werken en komt er iemand bij de deur/poort aankloppen. Je hoeft jezelf dan niet speciaal te verplaatsen om te kijken wie daar is. Zelf als je niet thuis bent, kun je nog steeds zien wie er is. Tegenwoordig zijn meer mensen bezig met hun smartphone, dus is het makkelijker om op je telefoon te kunnen streamen”, vertelt Devika. 

Waarom dit product?

“Als je beveiliging wilt voor je huis, is het eerste item op je checklist dan een beveiligingscamera. Maar misschien kan je een video deurbel eerst overwegen. Het kan fungeren als een afschrikmiddel voor dieven en het is draadloos. Batterij aangedreven opties zijn meestal goedkoper. Het installeren van zo een video deurbel is dus dan ook niet moeilijk. Het is ook super handig dat je zelfs niet eens thuis hoeft te zijn om je bezoeker te kunnen zien”, geeft Devika mee. 

Devika heeft haar smart video-deurbel zelf ontworpen en geprint middels 3D technologie, een van haar sterke kanten. Het product is nog een prototype. Zij denkt na over haar volgende stappen, namelijk het deelnemen aan de Techstarter om getraind te worden om haar product op de markt te brengen.

Hoe kwam zij in de tech wereld? 

Sinds jongs af aan (11 jaar) was Devika al bezig met ICT. “Een oom van mij die zelf ook in die branche is, was altijd bezig met ons (nog een paar nichtjes en neefjes). Ik heb hem toen ook geholpen met workshops. Hij zei op een dat dat er een Codettes Bootcamp in de IoTLab is en ik mee moest doen. Hij wist dat het iets voor mij was. Het was een uitdaging want ik wist een heleboel toch niet. Ik hou er ook van om mezelf uit te dagen. Maar ik kon het wel snel oppakken door mijn leervermogen. Langzaam vond ik het alleen maar interessanter worden. Dit is dus wat ik wil blijven doen en leren”, meent Devika. 

Motivatie

Er zijn weinig vrouwen in de ICT wereld met iets meer mannen. Dat heeft mij sterker gemaakt. “Je moet elke kans pakken die je wordt aangeboden. Daarmee kun je succesvol worden. Als je een kans aangeboden krijgt, dan ziet iemand anders iets in jou wat je misschien in jezelf niet ziet. Je valt en staat op en wordt steeds beter. Ik heb gemerkt dat ik mijn beste doe waar ik open kan denken. Het stelt mij in staat om me creativiteit te gebruiken. En vooral iets doen wat je leuk vind, is belangrijk. Dit houdt mij gemotiveerd”, aldus Devika. 

De applets

Voor de webgebaseerde applets gebruikte Devika IFTTT.  IFTTT staat voor If This Then That, oftewel ‘Als Dit, Dan Dat’ in het Nederlands. Deze app stel je zodanig in dat een bepaalde handeling een andere actie tot gevolg heeft. Zo koppel je smart home apparaten en automatiseer je jouw huis. De applicaties die Devika gebruikt zijn verbonden aan Gmail en Android-apparaten. Zodra iemand de deurbel indrukt, ontvang je een bericht, terwijl een specifiek nummer wordt afgespeelt. De deurbel heeft een wifi verbinding, gezichtsdetectie en gezichtsherkenning. Eerst moet je een nieuw gezicht registreren. Nadat een nieuwe gebruiker is ingeschreven, zou deze het gezicht later moeten detecteren. Nadat je het gezicht hebt opgeslagen en je een nieuw gezicht laat zien, wordt er een indringer waarschuwing weergegeven in de videostream. Je hebt ook de mogelijkheid om foto’s te maken en met aanpassing kun je een ingebouwde Micro SD kaart gebruiken om foto’s op te slaan. Het moet gemakkelijk te gebruiken zijn door huiseigenaren en zelfs voor de beveiliging.

Connect ondersteunt en bevordert de creatie en verspreiding wetenschappelijke kennis en onderzoek door samenwerking met bibliotheken, uitgevers, onderzoekers, onderwijsinstellingen en wetenschappers.
Wens jij ons werk te ondersteunen?
Inzendingen voor publicatie: info@connect.sr
Adverteren
: Click hier