Deze nieuwe magazijnrobot van Boston Dynamics verplaatst 800 dozen per uur

Apr 7, 2021

Vorig week onthulde Boston Dynamics (waarvan we de dansrobotsvideo nog steeds niet vergeten zijn) de nieuwste toevoeging aan zijn robotmenagerie. Stretch is de minder esthetische maar zeer praktische neef van Atlas , Handle en Spot, en het heeft het potentieel om aanzienlijke veranderingen in magazijnactiviteiten te brengen.

Hoe alledaags ‘magazijnactiviteiten’ ook mogen klinken, bedenk dat de online uitgaven meer dan een vijfde van de totale detailhandelsverkopen in de VS in 2020 vertegenwoordigden, en met 44 procent toenamen ten opzichte van 2019 (toegegeven, de pandemie was verantwoordelijk voor het grootste deel hiervan). Dat zijn veel dozen die door magazijnen en van magazijnen naar en van vrachtwagens worden verplaatst – en de specialiteit van de nieuwe robot is het verplaatsen van dozen.

Stretch is in wezen een kleine robot kraan op wielen. De vierkante basis bevat gewichten zodat hij niet omvalt bij het heffen van zware dozen, en hij ‘ziet’ de omgeving met behulp van camera’s en sensoren die zijn gemonteerd op een mast die los staat van de hefarm.

De hefarm kan draaien en hij grijpt en beweegt dozen niet door ze vast te klemmen en druk uit te oefenen van tegenovergestelde kanten (zoals mensen dozen optillen), maar door een ‘slimme grijper’ met meerdere zuignappen aan één kant van de doos te plakken.

Zuigen lijkt een vrij precaire manier om een ​​doos op te tillen, vooral gezien het feit dat Stretch naar verluidt tot 50 pond tegelijk kan tillen, en gezien het feit dat dozen van karton zijn gemaakt (wat niet lijkt alsof het bijna net zo goed aan rubberen zuignappen zou hechten evenals bijvoorbeeld glas of plastic).

Maar Boston Dynamics heeft het volste vertrouwen in de functionaliteit van de bot en hoopt dat het belangrijkste verkoopargument de mobiliteit is. Het is moeilijk om automatisering te integreren in infrastructuren die er niet op zijn ingesteld. Terwijl de meeste sterk geautomatiseerde magazijnen vanaf het begin rond machines zijn gebouwd, kan Stretch in hoeken en gaten rollen die niet voor automatisering zijn ontworpen en aan het werk gaan.

Dat is het opwindende aan dit systeem: het kan automatisering bieden aan omgevingen die geen automatiseringsinfrastructuur hebben”, vertelde Michael Perry, VP Business Development bij Boston Dynamics, aan The Verge . “Je kunt deze mogelijkheid gebruiken en je kunt het naar de achterkant van de truck verplaatsen, je kunt het naar gangpaden verplaatsen, je kunt het naast je transportbanden verplaatsen. Het hangt er allemaal vanaf wat het probleem van de dag is. “

Stretch kan tot 800 dozen per uur verplaatsen en kan acht uur achtereen op batterijen werken of worden aangesloten op een stopcontact. Boston Dynamics is van plan om Stretch volgend jaar commercieel in te zetten en is momenteel op zoek naar klanten om de robotlaadvaardigheden van de robot te testen. .

Hoewel e-commerce na de pandemie een lichte dip kan vertonen naarmate meer mensen weer op hun gemak zijn om naar winkels te gaan, is het niet waarschijnlijk dat er een dramatische verandering zal plaatsvinden in het volume van online gekochte goederen; Mensen zijn eraan gewend geraakt om op een paar knoppen op onze schermen te klikken en onze spullen voor de deur te laten verschijnen.

Tegelijkertijd worden de relaties tussen magazijnmedewerkers en het bedrijfsmanagement beladen naarmate de klachten over lonen en arbeidsomstandigheden toenemen. In zekere zin is dit dus niet de beste tijd om een ​​robot te introduceren die veel menselijke arbeiders zou kunnen vervangen. Maar in een ander opzicht lijkt het erop dat Stretch en soortgelijke bots noodzakelijke hulpmiddelen zullen zijn om een ​​deel van de last van werknemers te verlichten, bedrijven en de toeleveringsketen te helpen de groeiende vraag naar e-commerce bij te houden en een deel van het zware werk over te nemen.

Ontvang meer wetenschappelijk nieuws op deze manier …

Word lid van de Connect-nieuwsbrief voor geweldig wetenschappelijk nieuws, features en exclusieve primeurs. Onze duizenden abonnees kunnen het niet mis hebben.