Kunstmatige emotionele intelligentie: een veiligere, slimmere toekomst met 5G en emotieherkenning

Mar 30, 2021

Onderzoekers introduceren een op 5G en AI gebaseerd emotiedetectiesysteem en bespreken de werking, toepassingen en mogelijke beveiligingsproblemen

Met de komst van 5G-communicatietechnologie en de integratie ervan met Kunstmatige Intelligentie (AI), kijken we naar het begin van een nieuw tijdperk waarin mensen, machines, objecten en apparaten als nooit tevoren met elkaar zijn verbonden. Dit slimme tijdperk wordt gekenmerkt door slimme voorzieningen en diensten zoals zelfrijdende auto’s, slimme UAV’s en intelligente zorg. Dit zal de nasleep zijn van een technologische revolutie.

Maar de keerzijde van een dergelijke technologische revolutie is dat AI zelf kan worden gebruikt om de beveiliging van 5G-compatibele systemen aan te vallen of te bedreigen, wat op zijn beurt hun betrouwbaarheid aanzienlijk in gevaar kan brengen. Het is daarom absoluut noodzakelijk om dergelijke potentiële veiligheidsbedreigingen te onderzoeken en tegenmaatregelen te onderzoeken voordat een slimme wereld wordt gerealiseerd.

In een recente studie gepubliceerd in IEEE Network, behandelt een team van onderzoekers onder leiding van prof. Hyunbum Kim van Incheon National University, Korea, dergelijke problemen in relatie tot een AI-gebaseerd, 5G-geïntegreerd virtueel emotieherkenningssysteem genaamd 5G-I-VEmoSYS, dat menselijke emoties detecteert met behulp van draadloze signalen en lichaamsbeweging. Emoties zijn een kritisch kenmerk van de mens en maken het onderscheid tussen mensen en machines en bepalen de dagelijkse menselijke activiteit. Sommige emoties kunnen echter ook het normale functioneren van een samenleving verstoren en het leven van mensen in gevaar brengen, zoals dat van een onstabiele bestuurder. Emotiedetectie technologie heeft dus een groot potentieel om elke verstorende emotie te herkennen en in combinatie met 5G en verder dan 5G-communicatie anderen te waarschuwen voor mogelijke gevaren.

Het virtuele emotiesysteem ontwikkeld door het team van Prof. Kim, 5G-I-VEmoSYS, kan ten minste vijf soorten emoties herkennen (vreugde, plezier, een neutrale toestand, verdriet en woede) en bestaat uit drie subsystemen die zich bezighouden met de detectie, flow en het in kaart brengen van menselijke emoties. Het systeem dat zich bezighoudt met detectie wordt Artificial Intelligence-Virtual Emotion Barrier of AI-VEmoBAR genoemd, dat vertrouwt op de reflectie van draadloze signalen van een menselijk subject om emoties te detecteren. Deze emotie-informatie wordt vervolgens verwerkt door het systeem dat met flow te maken heeft, genaamd Artificial Intelligence-Virtual Emotion Flow, of AI-VEmoFLOW, dat de stroom van specifieke emotie-informatie op een bepaald moment naar een specifiek gebied mogelijk maakt.

Een opmerkelijk voordeel van 5G-I-VEmoSYS is dat het emotiedetectie mogelijk maakt zonder het gezicht of andere privé-delen van de onderwerpen te onthullen, waardoor de privacy van burgers in openbare ruimtes wordt beschermd. Bovendien geeft het de gebruiker in privé-gebieden de keuze om anoniem te blijven terwijl hij informatie aan het systeem verstrekt. Bovendien, wanneer een ernstige emotie, zoals woede of angst, wordt gedetecteerd in een openbare ruimte, wordt de informatie snel overgebracht naar het dichtstbijzijnde politiebureau of relevante entiteiten, die vervolgens stappen kunnen ondernemen om mogelijke criminaliteit of terroristische dreigingen te voorkomen.

Het systeem heeft echter te kampen met ernstige veiligheidsproblemen, zoals de mogelijkheid van onwettige manipulatie van signalen, misbruik van anonimiteit en hacking-gerelateerde cyberveiligheidsbedreigingen. Verder blijft het gevaar bestaan ​​dat de autoriteiten vals alarm sturen.

Hoewel deze zorgen de betrouwbaarheid van het systeem op het spel zetten, heeft het team van prof. Kim er vertrouwen in dat ze met verder onderzoek kunnen worden tegengegaan. Dit is slechts een eerste studie. In de toekomst moeten we een rigoureuze informatie-integriteit bereiken en dienovereenkomstig robuuste AI-gebaseerde algoritmen ontwikkelen die gecompromitteerde of defecte apparaten kunnen detecteren en bescherming bieden tegen mogelijke systeemhacks, Alleen dan zal het mensen in staat stellen een veiliger en gemakkelijker leven te leiden in de geavanceerde slimme steden van de toekomst.

Tijdschriftreferentie: Hyunbum Kim, Jalel Ben-Othman, Lynda Mokdad, Junggab Son, Chunguo Li. Onderzoeksuitdagingen en beveiligingsbedreigingen voor AI-gestuurde 5G virtuele emotie-applicaties met behulp van autonome voertuigen, drones en slimme apparaten . IEEE-netwerk , 2020; 34 (6): 288 DOI: 10.1109 / MNET.011.2000245

Ontvang meer wetenschappelijk nieuws op deze manier …

Word lid van de Connect-nieuwsbrief voor geweldig wetenschappelijk nieuws, features en exclusieve primeurs. Onze duizenden abonnees kunnen het niet mis hebben.