Dit Japans Spaceport-concept is absoluut schitterend

Nov 4, 2020

Ontvang meer wetenschappelijk nieuws op deze manier …

Word lid van de Connect-nieuwsbrief voor geweldig wetenschappelijk nieuws, features en exclusieve primeurs. Onze duizenden abonnees kunnen het niet mis hebben.

Een team van Japanse architecten, onder de vlag van de “Space Port Japan Association” (SPJ), heeft een adembenemend concept ontworpen voor een futuristische ruimtehaven van vier verdiepingen, bedoeld om vlak voor de kust in de Baai van Tokio te zweven.

Het concept, genaamd ” Spaceport Japan “, weerspiegelt de lay-out van een traditionele luchthaven – behalve dat ruimtevliegtuigen, geen commerciële vliegtuigen, ‘aanmeren’ bij verschillende poorten. Er zijn zelfs drop-off en pick-up rijstroken via wegen die de ruimtehaven met het vasteland verbinden.

Een laag van zonnepanelen ‘zweeft’ over de structuur, waardoor patio’s, openluchttuinen en zelfs landbouwgronden op verschillende schaal kunnen worden geplaatst, terwijl er overdekte openbare ruimte wordt geboden aan mensen en andere vormen van persoonlijke mobiliteit, ‘ een beschrijving door architectuur firma Noiz Architect.

Alle afbeeldingen: Noiz Architects

Twee torens zullen door deze zonnepaneellaag heen steken, elk gewijd aan vertrek en aankomst, zodat de haven ‘van ver weg’ herkenbaar zal zijn.

Alle afbeeldingen: Noiz Architects

Op de hogere niveaus kunnen passagiers het vertrek van verschillende ruimtevliegtuigen bekijken, die passagiers op een twee uur durende spaceshuttle-ervaring in een baan om de aarde zullen brengen.

Alle afbeeldingen: Noiz Architects

De ruimtehaven zal onroerend goed bieden voor op ruimte gebaseerd onderzoek en zaken. De site zorgt er ook voor dat passagiers worden vermaakt en verzorgd met een hotel, een kunstmuseum, een fitnessruimte, een aquarium en zelfs een bioscoop.

Alle afbeeldingen: Noiz Architects

Tot dusverre is Spaceport Japan niet veel meer dan een prachtige computerweergave – maar SPJ hoopt het concept “zo snel mogelijk” te realiseren om de ruimtevaartindustrie van het land uit te breiden.