Walmart trekt stekker uit voor voorraadrobots

Nov 3, 2020

Ontvang meer wetenschappelijk nieuws op deze manier …

Word lid van de Connect-nieuwsbrief voor geweldig wetenschappelijk nieuws, features en exclusieve primeurs. Onze duizenden abonnees kunnen het niet mis hebben.

Na jarenlange inspanningen om zijn winkels te automatiseren met behulpzame werkrobots, trekt Walmart Inc. de stekker eruit.

Hoewel Walmart van plan is te experimenteren met sommige soorten robots en geautomatiseerde technologie, zal de retailgigant volgens The Wall Street Journal niet langer robots gebruiken om schappen te scannen en de voorraad bij te houden. Het blijkt dat mensen het werk nog steeds beter doen.

Eenvoudige Oplossing

Het blijkt dat het niet de meest kosteneffectieve manier was om de voorraad in de gaten te houden door een roboticabedrijf de opdracht te geven om mechanische arbeiders te ontwikkelen om te controleren of een schap leeg was. In de nabije toekomst, zo meldt de WSJ , zullen mensen de klus wel klaren.

“We hebben veel geleerd over hoe technologie medewerkers kan helpen, banen gemakkelijker kan maken en een betere klantervaring kan bieden”, vertelde een woordvoerster van Walmart aan de WSJ . “We zullen doorgaan met het testen van nieuwe technologieën en investeren in onze eigen processen en apps om onze voorraad zo goed mogelijk te begrijpen en te volgen en om producten zo snel mogelijk naar onze schappen te verplaatsen.”

Helaas was het nieuws verwoestend voor Bossa Nova, het roboticabedrijf dat Walmart voorzag van zijn inventarisrobots. Het bedrijf, is een start-up uit Carnegie Mellon University.

Foto: Bossa Nova Robotics