Connecting Science and Society

AI-leraren moeten effectief zijn en goed communiceren om geaccepteerd te worden

Nov 2, 2020

Door de toename van online onderwijs is er een nieuw type leraar ontstaan – kunstmatige (AI). Maar hoe verwelkomend studenten zijn van een kunstmatige instructeur valt nog te bezien.

Dat is de reden waarom onderzoekers van de Nicholson School of Communication and Media van de University of Central Florida werken aan het uitzoeken van de perceptie van studenten van op kunstmatige intelligentie gebaseerde leraren.

Sommige van hun bevindingen, die onlangs zijn gepubliceerd in het International Journal of Human-Computer Interaction, geven aan dat studenten die een AI-onderwijsassistent willen accepteren, effectief en gemakkelijk moeten zijn om mee te praten.

De hoop is dat door te begrijpen hoe studenten omgaan met AI-leraren, ingenieurs en computerwetenschappers ze zo kunnen ontwerpen dat ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in de onderwijservaring.

Om machinedocenten effectief te kunnen gebruiken, moeten we de perceptie van studenten ten opzichte van machinedocenten, hun leerervaringen met hen en meer begrijpen. Deze onderzoekslijn is nodig om effectieve machinedocenten te ontwerpen die daadwerkelijk positieve leerervaringen kunnen faciliteren.

AI-onderwijsassistenten kunnen de werklast van een leraar helpen verlichten, bijvoorbeeld door te reageren op veelgestelde vragen van studenten. Het gaat hier bijvoorbeeld om vragen, die vaak elk semester verschijnen en teveel worden in online klassen met honderden studenten. Ook de snelle levering van antwoorden helpt studenten.

Een voorbeeld van een AI-onderwijsassistent is Jill Watson, gemaakt door een onderzoeker van het Georgia Institute of Technology. Jill kreeg de duizenden vragen en antwoorden te zien die vaak werden gesteld in de online klas van de onderzoeker die hij in de loop der jaren had onderwezen. Met wat extra kennis en aanpassingen was Jill uiteindelijk in staat om de veelgestelde vragen van de studenten nauwkeurig te beantwoorden zonder enige menselijke hulp alsof ze een van de menselijke onderwijsassistenten van de onderzoeker was.

Voor het UCF-onderzoek vroegen de onderzoekers respondenten om een ​​nieuwsartikel te lezen over een AI-onderwijsassistent die in het hoger onderwijs wordt gebruikt, en vervolgens peilden ze de percepties van de studenten over de technologie.

De bevinding dat een op AI gebaseerde onderwijsassistent die studenten het meest waarschijnlijk accepteerden, nuttig was en gemakkelijk te communiceren, wijst op het belang van een effectief AI-systeem.

Onderzoekers hopen dat deze onderzoeksresultaten helpt een effectieve manier te vinden om AI-agenten in het onderwijs op te nemen. Door een AI-agent aan te nemen als assistent voor een eenvoudige en repetitieve taak, zouden docenten meer tijd kunnen besteden aan dingen zoals het ontmoeten van studenten en het ontwikkelen van onderwijsstrategieën die uiteindelijk zullen helpen om studenten op zinvolle manieren te onderwijzen.