Virgin Hyperloop: Wat doet 600 mijl per uur travelen met de hersenen?

Nov 2, 2020

Ontvang meer wetenschappelijk nieuws op deze manier …

Word lid van de Connect-nieuwsbrief voor geweldig wetenschappelijk nieuws, features en exclusieve primeurs. Onze duizenden abonnees kunnen het niet mis hebben.

Virgin Hyperloop, het transportbedrijf van zakenmagnaat Richard Branson, heeft ambitieuze plannen om een ​​transportsysteem voor vacuümbuizen te bouwen dat meer dan 600 mijl per uur aflegt.

Maar voordat het dat doet, heeft het bedrijf de redelijke beslissing genomen om erachter te komen wat het brein kan verdragen. Wetenschappers van het Rockefeller Neurosciences Institute (RNI) in West Virginia zullen uitzoeken wat ze kunnen verwachten als ze passagiers lanceren op 78 procent van de geluidssnelheid.

Sonic Boom

Eerdere Virgin Hyperloop-tests bereikten snelheden van ongeveer 240 MPH , maar het uiteindelijke doel is altijd geweest om 600 MPH te halen met passagierscapsules die snel werden versneld in een vacuümbuis.

“Dit zijn supersnelle treinen”, zei dr. Ali Rezai, vice-president neurowetenschappen bij de RNI in een persbericht .

“Menselijke functies kunnen worden beïnvloed door hoge snelheid en de perceptie dat je weet hoe snel je beweegt”, voegde Rezai eraan toe. “Zonder vensters en een referentiekader kan iemands evenwicht, sensor, motor en andere zenuwstelsels ook worden beïnvloed.”

Het onderzoeksproject wordt nog opgezet. Jay Walder, CEO van Virgin Hyperloop, heeft pas eerder deze maand de RNI bezocht en er zijn nog geen resultaten om te delen.

“We gaan draagbare technologieën gebruiken om de fysiologie van mensen te kwantificeren”, zei Rezai in de publicatie. “Van eye-trackers tot lichaamssensoren tot elektrocardiogrammen en elektro-encefalogrammen, we kunnen meten, kwantificeren en begrijpen wat er met het menselijk lichaam gebeurt op een snelheid van 600 mph.”