BlackBerry-telefoons met toetsenborden maken een comeback in 2021

Aug 24, 2020

Maar wie wil er eigenlijk een?

De BlackBerry –  misschien wel ooit ‘s werelds populairste telefoon – keert terug in 2021. Trouw aan zijn iconische ontwerp, zal de nieuwe handset een fysiek toetsenbord bevatten. Het ondersteunt ook 5G-connectiviteit en werkt op Android, net als andere, recentere BlackBerry- herstarts .

Maar laat ons je eerst de disclaimer geven voordat je overhaast conclusies trekt: BlackBerry zal de telefoon niet echt maken. In plaats daarvan heeft het bedrijf de productierechten verleend aan OnwardMobility in Texas. De startup zal ook samenwerken met Foxconn’s-dochter FIH Mobile, die zal helpen bij het ontwerpen en produceren van het apparaat.

“BlackBerry-smartphones staan ​​erom bekend communicatie, privacy en gegevens te beschermen”, zei Peter Franklin, CEO van OnwardMobility in een persbericht. “Dit is een ongelooflijke kans voor OnwardMobility om de volgende generatie 5G-apparaten op de markt te brengen met de steun van BlackBerry en FIH Mobile.”

Er is geen woord over specificaties of precies hoeveel oomph de nieuwe BlackBerry-handset zal bevatten, maar OnwardMobility mikt op een release in 2021. De prijs blijft ook onduidelijk, maar rekening houdend met Franklins focus op ‘zakelijke professionals’, is de kans groot dat het apparaat in de hogere middenklasse ligt.

Het is niet de eerste keer dat iemand heeft geprobeerd BlackBerry-telefoons terug te brengen naar de massa.

BlackBerry deed in 2016 zelfs een poging om het smartphonegame binnen te dringen met twee op Android gebaseerde headsets. Later in 2017 sloot TCL een licentieovereenkomst met BlackBerry waardoor het bedrijf weer een ander Android-toestel zou bouwen, genaamd de BlackBerry KeyOne.

Geen van die pogingen leverde echter enig succes op – en eerlijk gezegd zal het ons niet verbazen als dat ook het geval is met het nieuwe model.

Wetenschappers, onderzoekers en studenten.
Een onderzoek gestart of afgerond? Daar melding van maken op connect.sr?
Geen kosten aan verbonden. Stuur maar een email naar
info@connect.sr of bel/whatsapp naar +597 8853681