Deze bleke, bezwete robothand kan romantische wandelingen maken

Nov 5, 2020

Ontvang meer wetenschappelijk nieuws op deze manier …

Word lid van de Connect-nieuwsbrief voor geweldig wetenschappelijk nieuws, features en exclusieve primeurs. Onze duizenden abonnees kunnen het niet mis hebben.

Wetenschappers van de Gifu-universiteit in Japan hebben een robothand gebouwd die mannen kunnen vastgrijpen als ze zich eenzaam voelen.

De hand, genaamd “Osampo Kanojo”, die de ingenieurs in hun onderzoek grofweg vertalen naar “My Girlfriend in Walk”, is bedoeld om te voelen en zelfs te ruiken als een romantische partner vanaf de onderarm, aldus CNET. Het idee is zogenaamd om wat comfort en gezelschap te bieden aan de eenzame mensen – vooral in afzondering tijdens de COVID-19-pandemie.

Zweterige Handpalmen

De robothand klemt zich vast aan de onderarm van een gebruiker, zodat deze kan loslaten zonder deze op de grond te laten vallen.

De Osampo Kanojo is ontworpen om je hand terug te knijpen en laat zelfs vloeistof ontsnappen via de poriën in de vleesachtige buitenlaag, een benadering van een partner-in-hand met het krijgen van zweterige handpalmen, SoraNews 24 rapporten. Bovendien beschrijft het onderzoek een kleine luidspreker die de geluiden van de voetstappen van een partner afspeelt en het vermogen om de geur van vrouwenshampoo af te blazen.

Zinloos Geslacht

De bizarre robot is bedoeld om gezelschap te bieden en om meer wandelen aan te moedigen voor degenen die werken of lessen volgen vanuit huis. En als het huidige model je boot niet drijft, meldt SoraNews 24 dat er binnenkort een meer mannelijke versie zou kunnen komen.

De twee robothanden zouden redelijk op elkaar lijken, behalve dat het mannelijke model verschillende geuren zou hebben: eau de cologne, houtskool van de barbecue en, misschien in een te korte draai, motorolie.