Meer ongevallen sinds Amazon magazijnrobots implementeerde

Oct 30, 2020

Ontvang meer wetenschappelijk nieuws op deze manier …

Word lid van de Connect-nieuwsbrief voor geweldig wetenschappelijk nieuws, features en exclusieve primeurs. Onze duizenden abonnees kunnen het niet mis hebben.

De robots hebben Amazon efficiënter gemaakt, maar ook veel gevaarlijker.

In 2018 funtioneerde een Amazon-magazijnrobot niet goed, waardoor 24 werknemers naar het ziekenhuis werden gestuurd.

Het was een dramatische illustratie van een onheilspellende trend: de magazijnen van Amazon hebben hoge percentages van ernstige arbeidsongevallen, onthult een nieuw onderzoek – en het aantal is blijven stijgen sinds de online retailgigant magazijnrobots in de mix introduceerde.

De onthulling komt van een enorme schat aan interne Amazon-documenten, overgenomen door Reveal, die aantonen dat Amazon-magazijnen een veel gevaarlijkere plek zijn om te werken dan het bedrijf ooit heeft laten weten. Recente pogingen om de productiviteit te verhogen, of het nu gaat om het verhogen van de quota voor werknemers of het inzetten van meer robots, hebben het probleem alleen maar erger gemaakt .

Reveal heeft ook een spreadsheet gemaakt die verwondingen per magazijn opsplitst, zodat je kunt zien hoe gevaarlijk de omstandigheden zijn in het magazijn dat uw gebied bedient.

In de afgelopen vier jaar hebben Amazon-magazijnen die op robots vertrouwen, aanzienlijk meer werknemers gehad die ernstig gewond raken tijdens het werk dan het industriegemiddelde en de meer traditionele magazijnen. Ook het letselpercentage in de robotmagazijnen is veel sneller gestegen.

Amazon-woordvoerder Rachael Lighty weigerde de specifieke vragen van Reveal te beantwoorden, maar gaf in plaats daarvan een verklaring: “Niets is belangrijker dan de gezondheid en veiligheid van onze teams. Tot nu toe hebben we in 2020 meer dan $ 1 miljard aan nieuwe investeringen in operationele veiligheidsmaatregelen toegezegd, variërend van technologische investeringen in veiligheid tot maskers, handschoenen en de verbeterde reiniging en ontsmetting die nodig is om werknemers te beschermen tegen de verspreiding van COVID-19. “

Ondanks de investeringen van Amazon en andere pogingen om letsel op de werkplek te beteugelen, heeft het bedrijf herhaaldelijk zijn doelstellingen voor het verminderen van letsel niet gehaald, ook al werden die doelstellingen jaar na jaar minder ambitieus. Integendeel, de ongevallen blijven stijgen.

Het probleem, zo meldt Reveal , is dat deze investeringen worden gedaan in nog meer technologische oplossingen of zelden afgedwongen veiligheidsinitiatieven in plaats van de gevaarlijke werklast die Amazon zijn personeel oplegt te verlichten. Soms moedigden managers werknemers zelfs aan om hun verwondingen te verbergen door gratis pizza aan te bieden voor blessurevrije diensten.

Omdat de robots sneller bleven werken, werd van mensen verwacht dat ze bij zouden blijven, wat leidde tot meer slijtage aan hun lichaam en een hoger risico op letsel. Werknemers van wie voorheen werd verwacht dat ze elk uur 100 producten scannen, hebben nu quota die dichter bij de 400 liggen.

Foto credit: Ian MacLellan Special to The Seattle Times